WE LOVE HELSINKI

We Love Helsinki tanssit
We Love Helsingin perinteisistä Juhannustansseista, Vapputansseista ja Uudenvuodentansseista on muodostunut Helsinkiin vakiintunut vuosittainen perinne ja juhlainstituutio, joka kokoaa yhteen jopa yli tuhat eri ikäistä vanhan ajan tyyliin pukeutunutta juhlijaa tanssimaan kotimaisen kultakauden iskelmän tahtiin.

Vapputansseja ja Uudenvuodentansseja juhlistetaan Töölössä Kulttuuritehdas Korjaamolla, missä tanssitaan neljällä eri tanssilattialla.

Romanttisessa Vaunusalissa vartalot kietoutuvat yhteen ilmavien valssien, kohtalokkaiden tangojen, tunnelmallisten foksien, svengaavan jazzin, villin twistin ja riehakkaan rock'n'rollin tahdissa vanhojen puuraitiovaunujen keskellä ainutlaatuisen tunnelmallisessa miljöössä. Loppuillasta tanssilattia täyttyy ikimuistoisimpien pop- ja rock -klassikoiden ja modernimman Suomi-iskelmän hittien voimalla.

Korjaamon Vintiltä löytyvässä suosittussa Salakapakassa sukelletaan kieltolain villeihin vuosiin riehakkaassa speakeasy-tunnelmassa ja tanssilattialla laitetaan jalalla koreasti lindy hoppia, boogie woogia ja rock'n'rollia ja vauhtia peliin amerikan malliin swingin, jazzin, dixielandin, charlestonin ja muiden villitysten tahtiin.

Kulmasalin Kreba-Discossa We Love Helsingin DJt villitsevät huumaavalla Suomi-discolla, nostalgisimmilla nuoruushiteillä, Suomi-räppiklassikoilla ja muilla juhlien henkeen sopivilla yllätyksillä.

Korjaamon parvelta löytyy Kutudisco, jossa voi kaulailla ja pariutua klassikko-slovareiden tahdissa. Lisäksi juhlissa on glitter-meikkipiste, jossa voi täydentää kimaltavan ja säihkyvän asukokonaisuutensa juhlavalla glitter-meikillä, sekä ennustaja Madam Zinaida Timantin povauskoppi, jossa voi kurkistaa tulevaisuuteen.

We Love Helsingin Juhannustanssit yhdistävät kolmen juhlavan keskikesän yöttömän yön ajaksi Kallion “kompleksissa” Kaikun ja Kuudennen Linjan sekä terassit yhdeksi isoksi juhlatilaksi.

Kuudennen Linjan puolelta löytyy perinteinen kotimaisen kultakauden iskelmän, kukkamekkojen ja kellohameiden täyttämä tanssilattia. Kaikun puolella biletunnelma ja korkkarit pysyvät katossa Suomi-discon ja nostalgisten nuoruushittien tahtiin.

Ensimmäiset We Love Helsingin tanssit järjestettiin Juhannuksena 2008 Kuudennella Linjalla. Heti alusta valtavan suositut We Love Helsingin tanssit ovat olleet aloittamassa iskelmämusiikin buumia Helsingissä ja osaltaan niiden ansiosta vanha suomalainen musiikki soi nykyään entistä enemmän radiossa, klubeilla, baareissa, kahviloissa ja brunsseilla.

We Love Helsingin tanssit ovat myös läpilyöneet paritanssikulttuurin uuteen kukoistukseen ja edesauttaneet lukemattomien helsinkiläisten parinmuodostusta ja rakkauselämää.

Sekahaku ja ainutlaatuisen avoin ja riehakas tunnelma ovat tehneet We Love Helsingin tansseista ilmiön, jonka pauloissa sukupolvet toisensa jälkeen juhlivat, nauravat, laulavat, ihastuvat ja rakastuvat uudestaan ja uudestaan.

Vuosien varrella We Love Helsingin tansseja on  järjestetty vakiintuneiksi juhlapaikoiksi muodostuneiden Korjaamon, Kuudennen Linjan ja Kaikun lisäksi myös esimerkiksi Tavastialla, Kaivohuoneella, Valkoisessa Salissa, Fennia-Salongissa, Redrumissa ja YK:lla.CONTACT     FACEBOOK     INSTAGRAM     MIXCLOUD     VIMEO